Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Oct 30, 2008

Raya lagi....

Adehhh…lama beno x hapdate…windu rasanya jari jemari ni nak menari2 …apa kes nak puitis lak nih….Make it short, jom layan cite aku, yang x kesudahan selagi Syawal belum tammmat…

Destinasi pertama Sabtu lepas, weolls p Shah Alam,tah apa nama tempat tu bawah sikit dari Puncak Alam gitew...kawasan perumahan baru..beshh arrr, masih mengekalkan kehijauan alam,damai jer rasa...ni umah relatives hubby...Apa kes...lampu umah org pun aku jakun nak amik...aku suka,aku suka....Kebetulan la pulak...cousin hubby ni baru habis buat solat hajat-masuk umah baru-,dia cuma jemput jiran tetangga dia yg 2 kerat...langkah kanan la weolls....

errrr...Syumi Baba if u nak pelakon Xtra watak puntianak...jgn malu2 panggillah i...wakakaka..i sedia menyeruu

ok...next destination tgk la mana nak p nih...kalau dh ada gambo Northport ni, mana lagi kalau x ke Bandar Di Raja....K.L.A.N.G....apa murid2?....yer baguzzz ank2 cikgu nih...

Ya rabbi... tengoklah jammed bangat.Ahh redahhh jerr...!! Sampai kat pekan Klang tu, emmm ku tengok warga2 India tengah hangat bersoping... nak raya kann...tetiba Mak Senah call,ammmakk...cam tau2 jer aku kat mana....hihihi...mata ku melilau gak kot2 ternampak lah sari merah ker...kannn....

Lupa nak type...ni weolls nak p umah makcik hubby -adik MIL-kat Kg. Jawa...gambo xder,bizi layan Hazim yg dh kepenatan ex:nak nen,nak mandi,aku layan minum teh panas...sllluurrpp...aahhh..., berborak=lupa nak snappy2....huhuhu...

Lepas magrib,kami meneruskan cuti2 raya hujung minggu. Tis' time singgah jap kat kedai tomyam-anak buah FIL- kat Tmn Botanic. Kira beraya la jugak tapi bukan kt umah dia laa...wallla kami dijamu dgn makanan yg sodap2.... ni haa kat bawah...Dorang ni memang pure org Siam...FIL aku kan dari sana...sawadiikappp...dia diangkat jadi ank Kelantan oleh menteri Besar Kelantan yg pertama dulu...emmm kena kasi tau nih...fakta sejarah....yang adoo..

errrkk....alhamdullillah...kenyang porut kami...nak carik bantal...nak carik bantal....!!

Aiii....lum habis lagi...dh hantar PIL balik kat Keramat...weolls pun balik la ke teratak "burung" weolls....tapi kita melencong p blok C....wakakaka...jam dh menunjukkan 12 mlm...ahhh padulikk...raya sakan aku tahun nih...kami dijamu nasi hujan panas..!!??....dah sejuk pun nasi tuh,sib baik tuan umah x halau...so, kesimpulannya kami beraya dgn jayanya pada hari itu....

dengan perut yg kenyang ...baru lah lena nak tido...selamat mlm...

..... emmm kakak tak sabar menanti hari esok ....ada apa dgn esok?...sabar menanti...

p/s: ni pun ada 2 umah yg terpaksa ditolak ...arrggghh ruginya...

1-umah my1st bro-kat Kajang

2-our fwend Hanim kat Kramat...sedap kuih talam ko Nim...!!

7 comments:

Aryana & Adrienna said...

la aku pun nak gak rasa kuih talam tu ....mesti sodap kan kuih talam tu ....!!!

Cyza said...

korg penah mkn x kuih talam yg bertalam2 uishhh klu dpt kunyah sodap ooooo...

aju said...

sedap lagi kalau dpt hempuk ngan kusi...

Aryana & Adrienna said...

wey apa kes hempuk ngan kerusi ...alang2 menyeluk perkasam gelek ngan lori taik ....puas hati ...

aju said...

wakakka...adoyaii...penyek la ...

eedany said...

nyanyilah lagi misha omar tu... kasih feel gitu...

amboi, amboi, amboi... (ikut style azwan ali)

:)

aju said...

nyanyi?..xleh lah...mengilai boleh la...wakakak