Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Oct 30, 2008

Sharing Celebration...

Ha..nilah saat dan waktu yg ditunggu2 oleh aku Nisa. Adehh... hampir 2 minggu la memikirkan theme yg diberikan oleh Mak Senah...apa.."...wear red if u doubt.."..ha camtu lah...wakaka. Aku ckp la kat Nisa, auntie Ana suh pakai ala2 pincess,pakai kepak....wah lagi semangat dia nk suh aku p bli.Tapi memandang kebizian melanda hujung2 minggu, x sompatlah aku nk p carik kepak2 tuh.Majuk la dia...adeeehh fenin-fenin...

Jadiknya 1st. celebration ialah 1st yr birthday Nabila-Hapy besday adikkk...emmm dah beshar lah yer..

2nd celebration- surprise burstttday in advance tuk Datin … Datin surprise kerr?... Yg ke berapa?? Tengok lah candle tu…beso2 lagi hah..ada cite disebalik serprise nih..Gopal la tah hapa2 tah..nak suh aku print huruf "S" la...suh aku bli candle byk2 la...tanya aku ada fruit cocktail ke kat umah ...dia igt umah aku supermarket ker. Jadiknya ats keprihatinan aku terhadap Gopal,aku bli jer la sejibik cake tuk datin..ala tuk amik pic jer..sowi datin lambat amik ko, sampai cair la make-up ko nunggu aku.Adeeh... terpaksa la nk nipu Datin lagi, "ana pesan suh bli cake tuk nabila x cukup kunun"...wakakaka...apa kess! Sampai dlm keta aku takut jer datin nk bukak kotak kek tuh...kang aku lak yg terserprise...Ada lah sikit gift tuk datin yg x seberapa dan yg termampu dari aku, tanda ingatan...cewaahhh...dh start sadis la nih...sobsobsob...

Sambutan yg ketiga lak-“ala2 mini reunion”…sobsobsob sedey lagi nih.. Ishhh lama dah kita bersahabatkan,lebih kurang kat 20 tahun. Pahit,manis,masam, masin,semua kita lalui dgn jayanya…redahhh jer..Actually ada lagi dlm 2-3 org yg ana ajk tapi x dpt hadirkan diri.xper we olls faham and understood. Jangan takut we olls x tulis dalam facebook nyer !! Aku dok tunggu gak mana la pudding yg Gopal nak buat tu.Tak ada?? Tapi xper Gopal bwk lagi ‘spesel’…tu dia cupcake “5 Mawar” lagi…terkenang jap zaman sekolah..rasa dah macam kat kelas la pulak…”oiii senyap2 …saper bising nnti shua tulis nama kat papan hitam..” wakaka…besh kan zaman sekolah…alahaiii nak g sekolah balik laa..

Jangan ada yg muntah lak kat sini memang saje nak bagi setengah pihak tu loya tekak depa…nilah antara dejavu2 ,jelitawanzzz,glamouries,org besar2, walaupun aku ni keding jer dan yg seangkatan dengannya. Memanng..we olls ni memmang suka bergambar,sebab tu ada yg jaki..pastu bila mlm2 sunyi, tengok balik pic2 tu…kekadang aku tersenyum sowang diri. Apa kes, bukan aku gila…tapi @syok sendri….terngiang-ngiang gelak tawa senda gurau kami…bila x jumpa dua tiga hari,mulalah x senang hati…apalagi chatting la tempat kami….HMC walau apapun badai yg melanda kita tetap utuh bersama. Dah macam slogan iklan la pulak aku dgr…kubersama MU..

Ha..yg ni tak payah la aku perkenalkan ..inilah nyawa aku..tulang belakang aku,kaki aku,bank aku… Mama sayang semua…mmuuahhh..tq laling for support me in everything …head to toe..inside and outside…adehhh…ni yang aku maleh kalau nak update cite memlm…romantika jer bunyi nyer…nasib baik mlm ni panaz kalau hujan…adoyaiii…wakaka

Pas umah Mak Senah aku bergegas p umah abg aku pulak…jgn ditolak,rezki. Ni untuk cover perut aku belah mlm pulak…hihii. Menunya mak aii..melambak2, ada laksa,mehoon sup,rendang, apalagi tah..mcm2 ada…err...XCUSEEE ME....kuih talam xder yer...errkk alhamdullillah…syukur nikmat Allah bagi. Murah kan lah rezki pada hamba2 mu yg menjemput aku ini Ya Alllah…jauhkan lah mereka dri perkara2 yg boleh menyesatkan..ex:mengata org,hasad dengki org,x leh tgk org lain senang, jelez..err sama tak maksud ngan hasad dengki ?.. Adoyaii apa kes…aku lak yg dah menyesatkan penulisan aku nih…ok balik ke pangkal jalan…jom.

p/s: Abg P harus Aju oder rendang Tok ko tu…memang sodap…cam x caya jer ko yg masak..Raya Haji cook 4 me-3 kilo’s…hehehe…nak jemput HMC lagi…HMC jer??...suka la nak jemput sapa…umah aku bak kata Mak Senah…

Wakaka…Aku baru sign kontrak untuk sebulan , perkenalkan model terbaru untuk barangan polisterin…aku sukalah…Sedapp tul la mee hoon ko tu Abg P...sampai ni Aju terliuq...

*** kekadang aku terpelik ngan diri aku sendri??? Tajuk bukan main tulis omputih...bila masuk part story ...haa amik aku pure bhs kebangsaan..kadang2..ejaan Melayu lama lagi ex: lebih-lebey...wakakaka..memang aku x reti pun ???!!

7 comments:

babysofia said...

wahhh bed aku gak yg ketinggalan tak update lagik... aku pon rindu nak pi sek lahhhh...really miss it!!

etomyam said...

huiks, raya lagi ke ni???

aju said...

copia- cepat T...dah masuk zulkaedah dah ni...kang jemaah dah balik , ko x hapdate2 lagi cite raya...wakaka

etomyam-u...jgn la, malu i tau...raya sakan thn ni...wakkaka..i pantang benda2 free...kahkahkah...

eedany said...

Meriahnya uols...siap buat reunion lagi...

kek pun cute ber'stawberry' gitu...

:)

aju said...

meriahhhkan...cake strawbery?..oo peberet yer..

Cyza said...

a'ah ssuka hati kita ler nk p rmh sapa nk ajak sapa kan kan kan (fire stone ni hehehe) Oooo lupa dh jd diva kena ler trima gosip2 liar wakakakka

Cyza said...

Geng tq so much for d surprise party mmg tharu hampir2 aku nk tbkk kotak kek hari 2 ptt ler nisa beriyo2 nk pgg tpi hati aku bdetik jgn ko bkk itu kotak itu kotak aku yg punya hahahahhaha...