Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Jan 31, 2009

YAsmin birthday...

Ini Yasmin..my niece....chubby kan dia.. Beloved daughter to my third bro..
Yasmin baru jer tiup lilin yg ke 5 pada 16 January...
Ai mmg geram ngan dia...kalau cakap dlm tipon,bukan main lagi petah...
Tapi kalau berdepan, dia senyapppp jer... Lambat la Mak Shu nak hapdate pasal beday Min... "Arshmin mak su owe u ...pezen..peace..."

Jan 30, 2009

HAzim demam...

Hazim demam...!!!...
Nak tumbuh gigi rasanya... Badan pun dah nampak susut ... Bila sihat nanti, minum shushu byk2 yer..

Jan 27, 2009

8 yrs anniversary..

24 January 2001 bagai baru di lalui…

3 kurniaan dari Illahi…

Tanda cinta telah terpatri …

8 tahun telah kita lalui..

80 tahun masih menanti…

Ku mohon kasih tetap bersemi…

Ku mohon sayang tetap abadi...

Ku mohon ikatan sampai ke mati …

Jan 25, 2009

Tagged from CCCK....

Errr..chobaaannnn.... "The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tagged 6 people.”
I am... I really want to go to...
My favourite place is...
My favourite things is... My favourite drink is... My favourite food is... My favourite colour is... I live in... I was born at... My college was......ngeh..ngeh..ngeh... ;) My favourite story is... My hobby is... I "WISH"for this....
Ramli...seksa aku dah sudah..
Thx kat iena yg sudi tagged aku...tapi hari ni nak try jadik kedekut lak...ai xmo tag sesape...nak rasa camner jadik aji bakhil...kehkehkeh...

Jan 14, 2009

bingit ii...

Aku dah kata dahhh…

Telefilem nih akan ada sambungannyaa…

Dalam kul 8 mlm nih tadi, owner ngan ketua blok dtg umah dia…x tau lah slow talk apa kann…owner tu tinggal kat tingkat 10 ni ha jer..

Ish..malunya kalau itu terjadi pada aku…

Habis cite dlm kain umah tangga org tau…

Lepas owner tu balik jer…start la..umpama Israel melepaskan tembakan bunyinya…

Last sekali aku dgr laki dia tengking kat bini yg x tau malu, terjerit2 mcm monkey kat zoo…

Petang tadi, sian ank2 dia tau…

Nangis2, sampai aku dgr dlm tangisannyaa…”Mookkk…lapar..nak nasi..”…!!!..Aduhh gugur iman aku…

Terus aku suh Haziq p hantar kat dorang air kotak…terus bebudak tu senyap…Kesian lahh…Nak tau pukul bape mak pak deorang balik???...Kat pukul 7 lebih cenggitu…

Bayangkan mak pak kluar p keje mesti dlm kul 7 pagi kann..Masya’ALLAH..7 pagi ke 7 mlm…

Wallah’huallam la kalau mak dia ada masak dulu ke tidak kann…if not xkan anak2 dia nangis kelaparan..

Gambar bawah ni ada gak la ai snap tuk tunjuk kt uolls yg anak2 tu tgh nangis…

Ya Allah ampunkan lah aku yg berdosa ini..

Bukan niat tuk aku campurtgn hal rumahtangga org lain…

Tapi mereka telah melanggar hak asasi manusia aku dgn lolongan memeritkan tinga aku…

Sepatutnya mereka berterima kasih padaku…kerana mempunyai sorang jiran yg sgt prihatin penyibokk

Ampunkan aku ..ya Allah..

video

bingit arr tinga akuu...

Salam evening semua..

Hari nih ai nak jadik kepochi sikit…

Jom kita mengumpat…

Bukan apa, x tau la mana letaknya pikiran manusia nih…

Nih haa…depan umah ai nih…ada neibor yg baru pindah dlm sebulan…

Memula pindah, ok jerk…senyum sampai tinga…

Pendek cite…Malam kelmarin…dalam jam 12 mlm lebih camtu…tetiba,…

Terdgr bini org depan nih terpekik terlolong…macam disampuk hantu…

Terkuzat, tersentak lah jap iman aku…aku nih kan penakut…!!!

Mana tak nya…area umah aku nih kekadang banyak yg terkena hysteria,termasuk la pondan2,yg naakkk jugak menghisteriakan diri… ;) …

Ok…jadiknya..tergedik2 lah ai n hubby kat celah2 tingkap..tgk apa yg dah terjadi…kot2 lah laki dia kluar nak mintak tolong ke kann…tapi yang aaddoo…

uolls tau tak kat 1 jam jugak lah dia terpekik,melalak…naik bingit tinga ai..sampai Hazim pun x boleh tido

Nak diketuk tanya,…takut lak dikatakan “penyibok”…

Cuba lah korang bayangkan, sampai org yg dok tingkat atas pun boleh turun tanya apa yg dh terjadi…

At last tak tahan, ketua blok ketuk gak umah dia, ghopanya…bergaduh lah laki bini nih…punca?...C.E.M.B.U.R.U…. lah haaiii….

Kak oiiii….ai pun cemburu gak…buta lagi…biasa la tuh dan adat umah tangga…mesti bergaduh kannn…

Tapi kita punya pikiran, igt jiran tetangga, kita bukan duduk dlm hutan...akai ada kaa…

Ai paling kesian ngan anak2 dia..4 org, yg sulung sebaya my doter…yg bongsu baru pandai merangkak,sindrom down…terkial2 lah anak2 tuh tgk mak pak gaduh, yg maknya pulak terpekik mcm kuntilanak…

Tapi ai tgk laki dia cool jerr…cuba sedaya upaya tulang 4 kerat menenangkan biniknya yg dah naik hantu…

Ok ..itu cerita malam kelmarin…

Igt dah habis..

Malam tadi pun ada lagi…Ya Rabbi…x tau malu ke dorang nih..ai macam dah naik meluat tau..

Ni Ha t/hari tadi…masa ai nak hantar Nisa p sekolah…

Ai tgk bersidai depan pintu …anak2 dia..

Ai tanya mana mak pak?..Anak2 dia kata “p..kerja..”…dah makan ke lum?...”Belum..” Haa..Dorang tinggalkan macam tu jer…!!!

Tak tau la yg sulung tu sekolah ke tak…Bila malam mak yg terpekik terlolong…bila siang ank dia pulak..!!!

Tapi ai tak salahkan anak2 dia..bebudak apa yg dorang tau..Bila lapar,menangis lah dorang..

Ai tanya my mom, nak kasi tak nasi goreng kat bebudak tuh,.. tapi my mom n ai takut nanti dia kata weolls ni nyibok jer nak jaga tepi kain dia yg jarang tu kann…jadik serba salah.

At last dgn hati yg luluh ai suh anak2 tuh diam..then ai tutup pintu..sebab bising sgt, Hazim nak tido pun x boleh..dlm 5 min. cenggitu mak dia pun balik…sib baik ai tak bagi apa2 tadi..

Bukan apalah…ai serba x kena tau…nak bagi salah..x bagi kang lagi salah…

Manalah tau makpak depa suka ke tak kan..kot2 dia takut ai letak racun tikus ker…jalan terbaik…tutup pintu…skodeng kot tingkap jer lah…

Ai nak tgk malam nih dia terpekik melolong2 lagi ke tak…

Jan 11, 2009

untukmu zulaikha..

mama zulaikha ...izinkan saya mencoretkan rasa hati ini...

Cuba kita renungkan wajah comel anak kecil ini….

Apa yang anda fikirkan…

Airmata saya jatuh berjuraian mengenangkan apa yg sebenarnya terjadi pada beliau…

Walaupun saya langsung tidak mengenali beliau apatah lagi keluarganya…tapi saya terasa seperti saya dekat pada nya…

Mungkin naluri keibuan saya..!!

Sehingga kini saya masih menitiskan airmata...

Dan…renungkan ini pula...

Dimana letaknya harga seorang yg bernama manusia…

Perasaan benci saya pada “PMTP” meluap2…benci pada manusia begini,terigt pada dialog P.Ramlee…”mengapa kah kau dijadikan manusia..kan lebih baik kau dijadikan binatang..”…

Pada mama Zulaikha…seperti yg saya katakana…saya tidak mungkin setabah mama zulaikha…

Dan saya akan senantiasa berdoa kepada ALLAH s.w.t semoga pemergiannya akan terbela…

Al-Fatihah untuk Zulaikha…dia telah berbahagia disana...disamping penciptaNYA...

Pada yg ingin berkongsi rasa tataplah wajah mongel anak ini…Zulaiqha Abadi Selamanya..