Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

May 23, 2009

Salam semua...Harap korang semua sihat dan di lindungi Allah selalu. Alhamdullillah saya dan keluarga sihat2 aje. Maklum lah sekarang ni mcm2 penyakit yg datangkan. Saya bukannya busy sangat sampai dah tak boleh nak hapdate blog ni, tapi hormon malas tu dah banyak sgt dlm badan ni ha...saya hanya rajin membaca blog kawan2 semua..Banyak yg saya tertinggal dan banyak juga cerita yg saya nk kongsi bersama
Pertama saya nak citer pasal the one and only our princess...Wan Nisa Zulaikha...
Alhamdullillah dia baru shj habis ujian Penilaian utk pertengahan tahun 2009 ni minggu lps. Dan saya juga bersyukur sgt2 krn Allah mengurniakan saya seorang ank yg "senang" dlm pelajaran. Dalam minggu ni dia dah pun dpt result dan saya sgt2 bersyukur sekali lagi... Nanti saya upload paper Nisa okey, tuk kita share bersama. Esok,23/5..sekolah Nisa mengadakan Sukaneka untuk Thn 1,2 dan 3...tgklah kalau saya rajin nk pergi,adalah picture tuk kita santap bersama kalau tak...takderlah yer..!! Nak harap En Wan...ehmm tau org lelaki nih..MyEm0.comhuh..pasal en.wan, dia nk kena outstation lagi nih.Ahad ni nk ke KK,pastu India,pastu Jeddah,pastu bla,bla,bla.. Aduh.. sapa nak buat susu tgh2 mlm nih...hahahaha...alamak pecah rahsia rumahtangga..Cadang2 en.wan dia nak buat umrah sekali masa kat Jeddah, Ya Allah ko makbulkan lah doa ku ini juga.Aku teringin sgt nak menjejakkan kaki di tanah suci..Ameen.
Hero saya yg kedua Wan Zul Hazim..
Ya Allah nakal dia bertambah2...pening juga kepala saya nak menghandle dia. Saya cakap 1 dia dah sampai 10..!! Tapi dia sgt2 rajin. Tak kira tempat, asl dapat sebatang pensel dan sehelai kertas dah cukup. Macam2 yg dia lukis...tp saya agk risau dgn hero Ben10 saya sorang nih. Dia masih lagi tak mengenal ABC, hanya pandai menyebut shj... tdk seperti Nisa dahulu, yg terlebih advance..Tapi satu jer la yg boleh diharap kat Haziq nih.." Mama nak nen.." ha tu jer lah..Budak lelaki kan. Mungkin lambat sikit penerimaan dia MyEm0.com
Hero cinonit saya yg ke tiga Wan Zul Hazim
eeemmm...lagi bertambah geyam ngan yer nih.Hazim dah pun mengjangkau 10 bulan.Gigi pun dah tumbuh 5 btg, dan dah pun ada mangsa gigitannya. Mangsa yg pertama, tak lain tak bukan --Haziq-- sian abg dia tau,Haziq konon sayang la adik peluk ciom bagai,adik pun balas la ciuman kat hidung,tetiba Haziq jerit..rupanya dia dh gigit hidung abg dia..ehm berbekas jugaklah kat hidung. Mangsa kedua---aku sendiri--!! Dia gigit kat bahu, sambil aku dokong dia,uish sakit jugak dia gigit dan masih berbekas lagi..aduhh.Rasanya dlm 2-3 bulan ni Hazim dh boleh berjln la, sekarang dia suka berpaut pastu lepaskan tgn..Alamak tetiba rindu pulak dgn Hazim masa baby...camner ni..? Haruskah...!!MyEm0.com
Untuk itu..sebagai persediaan untuk memberangsangkan otak, saya memberi ank2 saya makanan tambahan----> Jus Tok Guru .... alamak dah mcm iklan la pulak Nak lentur buluh kan...kalau cam saya nih dah jadik rebung, usah kata Jus Tok Guru...satu ladang pokok kismis pun lum tentu otak saya jalan... love mam@ju.. MyEm0.com

5 comments:

U-jin said...

jus tok guru..madu ke aap ani ju..hah kalao mkn ni nanti ade can jadi tok guru..amin..

mam@ju said...

ahahha....jus ni campuran kismis,madu mcm2 lagi la...baru nak cuba..
uish mana lah tau kan satu hari nnti dia jadik tok guru...boleh saya jual jus saya pulak...hehehe

my-niezzareena said...

insyaAllah... berkat tunjuk ajar ibu dan bapa moga anak itu menjadi seorang yang berjaya...

eila_lala89 said...

sejak bile anak no 2 n no 3 name same neyh mama?? hahahaha

mam@ju said...

shua-mudah2an....amin..

eila_lala---> yaaa...dan pemenangnya ialah eilalala dadidudedadadi...anda telah memenangi hadiah berupa... er sila collect di rumah saya. i mmg sajer jer buat spelling error...tgk ada tak yg perasan...dan anda mmg seorang yg berperasaan...hahahaha...sila2 kolect pezen yer..tarikh luput akn diberitahu kelak...ngeh3x..