Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Dec 4, 2008

3M = makan + memory + madagascar..

Monday night….cewaahh…skepang ko yer dek non…aku masaklah…

Pak Wan yg ajak dating..apalagi…siapkan diri…berwangi2..

Kunun p JJ kat Setiawangsa,x nyenyabo…apekehe…belum dirasmi…

Belok balik masuk kiri…p mana..?...tgklah sendiri..

Arrgghh penat lah nak pantun berbagai...dulu masa sekolah cikgu suh karang pantun..x nak buat..

sekarang baru terhegeh2 macam ulat..

Pendek cite….Pak Wan ajk makan kat N** Corner kat Ampang Jaya tu

Dulu…happening tempat nih….tapi itu dulu, sekarang tidak lagi…aku try oder tu kat bawah tuh…tapi hampeh…xmo p lagi … harap pinggan jer beso muka...rasa..??..

Tiba2 terigt kenangan lama..

Aku dulu dok kat belakang gerai2 tu la…”sting garden”!!!...Haa betul2 kat tangki air tu lah tapak rumah lama aku…Aku bermastautin sejak dilahirkan hinggalah berumur 6 thn gitu, sbb nak buat tangki air tulah penduduk kat situ semua dipindahkan ke rumah panjang jln 16….

Arwah ayah pulak berniaga air batu campur…

Pada sesapa yg pioneer kat AJ mesti kenal ngan arwah ayah…”Gerai Tok Janggut” kat medan selera Ampang Jaya, dalam era 80-90an…ala betul2 kat simpang SPCA tu...

Emmm…arwah ayah kalau bukak janggut ngan rambut dia kalah rockers2…hihihi..

Janggut dia adalah sampai kat perut…tapi rambut org tua biasalah x banyak..jarang2 gitu…

Tapi semua tu dah tiada…

Medan Selera Ampang Jaya pun dah lama berkubur seperti perginya seorang patriot dihatiku…

Sepi,suram tiada lagi seperti dahulu…bising dgn deruan kereta2 dan bas2 mini No 23…

Sekarang yg tinggal hanyalah semak samun…dan bekas tapak2 gerai yg penuh dgn kenangan yg paling indah dlm hidup aku…

Kerana disitulah aku membesar dgn hasil perniagaan ayah dan mula mengenal erti untuk mencari rezeki sesuap nasi…bersama keluarga tercinta..

Arrrgghh…mula lah nak sadis gitu…aku dah kata kalau create story mlm2 hah nilah hasilnya…

Ok stop sampai situ…kang ada yg meleleh… :(

Aku nk cite pasal p mkn jer tadi..asal melarat sampai cite dahulu kala lak…

Sesungguhnya…..aku terlalu merindui ayah…

Al-Fatihah….

*

*

*

*

*

*

*

AMARAN KERAS

Jangan meniru aksi ini sangat merbahaya...

pedulik hapa aku..

ini jer yg aku mampu...

berpijak di bumi nyata...

bukan x mampu nk beli yg tulen...tapi memang x mampu punn...wakakaka

bukan apa,tgk hanya utk sekali dua...beli jer la yg seadanya...

nak tau aku beli apa..??

Madagascar....aku ulang type sekali lagi...MADAGASCAR 2 ...!!!

Org lain berpusu2 bawak ank memasin p panggung...AKU..???..aku no hal..

Masuk hari ni...dah dekat 20 kali ank2 aku tgk..puas hati kan..

x kanlah aku nak mengusung Hazim yg baru nk masuk 5 bulan p panggung..??..x normal ka aku nih..

taula sound system berbagai tu...x sempat movie on...Hazim dh on dulu...JADI..lebih AFDHOL..

hanya modal RM9,quality pun bayeekkk,DVD9 lagi...

Mintak mahap bebanyak, aku bukan nak support lanun2 nih...

Tapi sapa lak nk support poket laki aku, kalau x aku sendiri

sendiri mau igtlah kan...

Alaaa...rtis2 kalau depan camera bukan main lagi..."hapuskan lanun cetak rompak"musuh negara la kunun..

tapi kat umah melambak...sama dgn jer...

tu, macam tgn si penjual tu ha...terigt satu peribahasa...

apa yg tunjuk2...kelinking berkait....ha yg tu lah aku nk type...kahkahkah..

To my olls beloved readers…layan jer la apa yg aku cite ni ekkk…

Ok jam pun dh menunjukkan 1:28 am…

Hari ni pulak Khamis mlm Jumaat…sooo, kita enjoy…x gheti2 lagi nk tido..

Uishh apa Senah…ko ni xder lain ker… bukan ke dah termaktub dalam MOU ko dulu…wakakaka..

sian Senah,tersedak2 dihari perchotiannya…

Bukan hapa, kang tetiba terbau-bauan yg x di undang kang…ha sapa nk jawab..

Mak malas benda2 cenggini yg selalu terjadi kat umah mak ni

Ampunkan kami penunggu gua…

Uuuwwwaaa….minggu depan Pak Wan nak outstation…

Saper nak temankan aku..tulun bang Brahim…tulunnn…

Jah laki ko pun xderkan…apakata ko temankan mak..bolehlah kita beronggeng…

Err…Jah ko dah ada laki ker…”sila buat statement”…

Jah kata…”no komen, talk to my lawyer..”…wakakaka…

Iena ko jgn memain, kang Jah saman ko lak ….wakakaka..

Ok gud nite..salam..

“…yer.. yang I dtg lah nih….”

(\__/) (='.'=) (")_(") ....aju yusof

2 comments:

MariaFaizal said...

Sungguh menyelerakan pics food yg terhidang.Yum Yum....
Terliur nyer.....

mamaju said...

nmpak jer sedap...rasa hancusss...