Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Dec 17, 2008

Huiii… hujung2 tahun ni kan…banyak tul benda nak kena buat…

Bulan ni aje aku ada 3 walimatul urus yg nak bertandang…tarikh yg sama lak tuh…camno nih..

Tu x termasuk undangan dari Mawi-Ekin lagi…hah depa invite aku tgk kat Astro jer…wakakaka..

Sekarang ni kalau kat soping complex pun,bukan pomot tuk Xmas jer…

Baju2,beg2 segala mak nenek barang preparation tuk sekolah pun dah banyak dibuat pomosi…

Aku…adalah salah seorang daripada beribu2 lemon yg dlm agenda tu lah…

Tapi aku ghairah sikit banyak, maklum lah…

Nisa akan melangkah masuk ke alam persekolahan betul2 …ooo… b4 ni sekolah x betul2 laaaa..

Baru lah aku tau betapa banyaknye RM diperlukan...

So...n3 aku kali nih...ada hubungkaitnya sekolah= RM

Pada anymous2...kalau setakat baju sekolah yg rega cam kat bawah ni ha...x bererti aku nk menunjuk2...ok

Tapi memang nak tunjuk pun...pada ibu2 yg anak2 masih belum menjejaki ke secondary skull...ini mungkin boleh membantu anda ...

xder maknanya kata dorang...kwang3...

Tengok baju sahaja RM19.90 tuk size 12 setengah…

Imagine yer… lagi besar size …bermakna lagi besar RM nya…yer pwan2..

Untuk kain pula…RM24.90…wah lagi mahal dari baju…x tau la apa reasonnya…

mujurlah empunya diri xmo pakai pinafore...baguz2, 2tup aurat gitu ...selamat RM ayah ko..

Aku suka brand Canggih ni…sebab dah xder brand lain yg aku nampak...

kot2 ada la jenama GUESS ke,PRADA ke..bueeekk...wakakaka..

entah tak tau …sebab dia canggih kot… :wink2:

Material dia baguzz…tebal..hah tu la kot reasonnya..

Bab kasut lak… actually kasut lama masih boleh dipakai lagi…

Macam aku type ka atas tadi kan… aku terlebih klimaks…!!!..

So…Pak Wan suh amik la 2 pasang lagi…teruja anak nak masuk Darjah 1 kannnn…

Tapi…aku amik yg paling murah la…Nisa pun suka..sebab ada fower2 kat “zap2” tu..

Brand apa tah…”PROJOG” x pernah ku dengar… rega RM 18.90..free la kapur kasut 2 botol..jadiklah...

Hari tu dapat pamplet dari Giant...wah ada lagi murah la...RM4.99..!!!

Tapi aku tau mesti susah nak carik size..limited..

Haaaa.. yg ni aku suka…aku paling suka, teruja, gembira dan seangkatan dgnnya…

Beg sekolah tu hah..aku yg pilih..!!..masa p 1Utama..kedai GIRLS tuh..

Aku suka sebab ada girls 4 org tu… ala2 melambangkan HMC la kannn…hihihi…jgn marahh haaa..

Ok semua dah prepare…kaler,alat tulis,botol air sampailah ke wallet dia…

Tapi botol air tu aku tau…mula2 jer…tgk lah nanti, pas2 dia pakai botol air mineral jer…sabo2

Disebabkan dalam wallet Nisa, dia letak gambo makpak dia…aku upah la beberapa RM kat dia…kasi syiiok sikit…Tapi bila sekolah dah buka esok, I’ll make sure dlm wallet dia hanya ada 2 hengget…cukup ke 2 hengget tuk banje sekolah?...Eemm tak tau la rega makanan kat canteen tu camner sekarang yer…Jangan haraplah Nisa nak bawak bekal..xnak nya dia..macam aku dedulu gak ler, x rugged la bawak bekal…apa baranggg…wakakaka…

Tgk la tu….x sabar2 nak ngetest…siap posisi depan ,bakang, kiri , kanan semua ada…sahhh…

Tak per...bagi dia feeling2 gitu...dah sampai hari nak sekolah...if malash2...siap yer...

Alhamdullillah…aku x yah nak telan micropon berbagai nak suh dia pakai tudung…

dia sendiri yg nak pakai..pilihan ditangan anda…

Cuma aku tersalah beli daaa…aku p beli tudung yg 2 lapis…tgk...comotkan..

mengikut tokey …dia suh aku p carik kat Maiden,ada jual yg selapis punya…

dan mengikut pengalaman beliau sendiri, anaknya masa p sekolah,bukan main comei2 lagi…

balik dari sekolah, beg pulak yg pakai tudung….wakakaka…macam aku dedulu…

Dan aku rasa Nisa juga akan begitu…just wait n see…bayang2 dah nampak tu...

Fuhh lega rasanya...semua dah settle...esk nak p beli buku rampaian pulak..adalah dalam RM105, tapi tak termasuk buku latihan tambahan,buku rujukan dan tah hapa2 lagi lah...

Camner ni lah makpak aku dulu agaknya yer...:sobsobsob:

6 comments:

mamamia said...

hahahah aku ingat aku jer yang seronok shopping baju sekolah utk farid... ehhehe JJ jugak eh?.. erm... cuma anak aku tak nak baju cap canggih.. anak aku nak jenama kiko.. hahhaha kasut pun siap kikilala ko... hehehehhe beg ajer aku lom beli serabut macam aku yg nak beli beg.. tak tahu nak beli yg mana... tunggu laki aku la nampaknyer... heheheh

MariaFaizal said...

OMG!!Time really flies.Baby girl Nisa dah nak ke 'real' school.All the best pumpkin.With love,Auntie Maria & family

mamaju said...

mamamia-oo lupa lak ko pun sama eekk..sama2lah kita teruja kann..aahh soping kat JJ jer...igt nak p Starhill,LV boutique carik baju ngan kasut sekolah dia...wakakaka

maria-aahh la ntie Maria,kejap jer kan...huhu terasa pulak diri dah tua...hihihi..

babysofia said...

wah wah seronok nyer bershopping sakan... next yr pon aku send sofia pi sek gak!!! hehehe.. to nisa selamat masuki alam persekolahan and belajar2 rajin k!!! bed nisa sek mana??

p/s: bed awat aku tak leh baca font ko tuhh asyik nak kena highlight br leh baca tau!!!

mamaju said...

ct-- thx mak iti..copia pun nk p sek dah ker...besgnyaa..nisa sek Tmn kosas jer, dokek ngan umah den..

wakakaka..T,memang sajer jer aku nak suh ko highlight..
mana ada T, ko x nyenyabo ler...tunggu ler dia abih load dulu,skin aku ada bugs2,bukan itam logam yo'..

Aryana & Adrienna said...

bug2 ko tu kuar lamo nar....ponek den nak tungguu....sekali2 ader gak kuar sekali langsung tak kuar ...logam jer....apo ekau takmo kais org baco ker ...suwuh tgok gambo jer.....bagus gak senang keje aku ...hehehehhe...
ooo p JJ gak yer.....uishhh kayo lah JJ yer..semua p JJ....tmn kosas samolah ....aku nanti kiter wat reunion yer kat tmn kosas....
anak2 masuk sek..mak2 wat reunion ....bagus gak idea aku nie....ti ko pun nak anto copia kan ...anto gak tmn kosas...leh jumpa gak ....apa kata kiter bukak sek nak tak ...kiter jd cikgu...aku cikgu jasmani, ct english, ina sejarah, mak jah aku kasi jd cikgu pend. seni lah ..haaa ko lak aku suruh jd cikgu maths.....yelah ko kan pakar maths...5 mins jer dah siap .....alamak terlebih sudah ....wakakakkakakaka