Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Dec 2, 2008

BBq...

BBQ ni weolls dah rancang sebulan yg lepas,...yg ni ala2 mini camtu…menu pun “mini2” jer..just bakar lamb,ayam n sausager for kids,yang telah dimarinade oleh Datin Jah…memang class ko nyah…aku hingat ko je gile glamer,ayam ko pun sama…so delicious.. 2 thums up for Datin Jah…opss..tuan umah pun ada contribute,harus tulis kat sini,kang dia komen marah aku lak tuan umah masak nasi n ada 2-3 jenis lauk…Hellloooo…mak pun ada masak tau???....Mak masak nasi goreng..!!???...wakaka…satu piuk mak bawak nong…Apa?..Mak Iti..??…ooo mak Iti bawak Pizza…2 kotak yg habis dimakan oleh ank2 n ank2 buah mak…ampunkan kami penunggu gua….

Ha nampak tak tu…dia dtg,dgn lemah gemalainyaaa….dia dtg..bawak pizzaa ditangannya…wakakaka..ha masuk2 jgn malu2,memang tepat pada masanya Isa dtg…pandai uolls budget time…yahoooo tukang kipas sudah sampaiii…Issshhh….Tam awat yang hang dok tertonggeng tu….kang kluar asap invisible kang…wakakaka..

Allaahaiii.. laki mak tu nak tunjuk skill la tu….skill apa?...skill tukang kipas….bukan kipas kebas…wakaka..ada shiookk arr ini bbq…Baru bau asap jer dah membuka selera,belum makan lagi nih…Yang terselit belah kiri 2 org tu, lah yg habiskan pizza Mak Iti… bodyguard yg dibawa khas dari Tibet tuk jaga anak2 mak,at last mak yg jaga dorang…hampeh..

Tak payah la xplain berbagai pic yg kat bawah nikan…nilah fomfuan2 yg gila glemer sedari dari azali lagi….ada aku kau kisah ??? Korang aku nk bagi satu soklan quiz yg x kena mengena langsung ngan sessi bbq nih!....antara lengan aku n lengan Datin Jah,lengan sapa paling beso…???...ada treatment tak tuk kuruskan lengan…wakakaka…Korang set date n time bila nk buat yg “tut” pulak…

Haii Isa xkan jadi pemerhati ….kipas bang kipass….”Do amikkkan aku kipas..”…terigt aku cite Nasib DoReMi tu…wakakak…”Yaanng… balik nanti u belikan i ching gum…”…adui lawak la…

Nampak tak kehangatan,kelazatan dan kebauan aroma ayam tu….fuhhh…”betul2 haw lio…”…

Like mom like dot… memang weols dah ajar anak2 semua posing sedari kecil… taklah bila besar nanti kejutan budaya macam mak2 dorang ni…pantang nampak camera,sekarang camera yg pantang nampak weolls…wakakaka..terigt pulak iklan si Minarwan ru..”dulu mereka gelakkan saya,sekarang saya yg gelakkan mereka…hahahaha..” …ha Alya n Nisa tu barulah dikatakan kawan dari dalam perut..moga persahabatan kalian sampai bila2…jgn ada hasad dengki sesame, dan yg paling penting….kawan jgn pilih bulu,igt glemer baru nk kawan….GLEMER KERRR..??? ayoyo tanggichi… ada lagi ka statement ini macam…wakakaka…igt pesan mama n mami ok..berat sama pikul...ringan sama jinjing, jatuh bangun sendiri yer..oppss... tu anak sapa pakai baju pink karer tu..??...Hah anak Datin Jah..?...Datin sila buat statement..."I see your bajj juuu..."..i like the way ecah skepping...cute tul ank ko Jah...sampai ank mak pun dh skeppang.."U count i hide.." wakakaka...

Agak2 korang apa yg Mak Iti ngomelkan tu..?...pok pek pok pek…dah lah tu Mak Iti…sudah2 lah…x baik T…dosa Tuhan marah…Igt2 lah org kat belakang tu ha…berpeluh2 kipas,kebas dah tangan…taulah nasi goreng aku tu sedap….tapi xkan lah sampai satu piuk ko nak sental…taulah pizza ko dah habis.. wakaka..

Korang bila lagi nih…Pak Wan aku dah tak nenyabo…dah terdgr2 hembusan angin,alunan ombak membelah pantai…pasir halus dipijak kaki..kahkahkah…

AMARAN KERAS : Tolong habiskan agenda anda dlm thn ini juga. Kerana agenda utk thn depan,budgetnya belum dibentangkan…errr…pn.sexytary…apalagi skodeng bilik2,kawasan tanah lapang dan kawasan2 yg sewaktu dengannya...

(\__/) (='.'=) (")_(") ....aju yusof

3 comments:

siti fatimah said...

hi bed... hari tuh mmg sgt best ok!!! apa lagik jom rrrr pi jauh cikit sure happening abiz...jgn tunggu lama lama kang tak jadik2 lagik hehehe..... aku dah terbayang angin laut nihhh!!!

bed said...

mak iti...ha cepat2lah p skodeng cik gugle...tgk2 kan mana ada tanah lapang nak pacak tiang khemah...aku pun dh terbau2 pasir pantai...

MariaFaizal said...

Wow,I loikeee this template.Beautiful!