Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Nov 29, 2008

x-x ray Pt. II..

Masa ni kat daycare HA ..tgh tunggu pn.doc ..untuk masukkan tiub kat saluran kencing n cucuk jarum kat tgn...apa nama tah xtau lah.. Tiub tu untuk-burst ubt-masuk sampai pundi kencing-nak tgk if ada leaking/tak...(ex:tersumbat,bocor atau masalah lain...)
sian adik...xtau la aku nk describe camner bila dgr ank meraung...aku pun rasa cam nk meraung sama.. actually mak ada record Hazim meraung, tapi file tu punya lah beso,mak malas nk load nk tunggu berbagai,nak edit...kuasalah...baik mak layan...zzzzzzz...
keletihan...tgk tgn yer...:sobsobsob:...ciannya... lepas ni kena p x-ray pulak,tunggu lagi....
Sebelum xray,nurse masukkan dulu antibiotic...
Bilik menunggu (IVP Room) ni punya la sejuk ya amat,mata aku pun layu...perut dah nyanyi2 lagu Suci dlm Debu nih...x sempat nk b/fast...appoinment kul 7.30amkan...tu pun dh lambat,berlari2 ank la jawapnya...
Sambil tunggu turn...biasalah snappy2...org yg lalu lalang senyum jer...wey tau ke they all mak nk enter dlm blog...wakakaka...
ok part ni agak susah la kalau nk cite,xtau la uolls phm ke tak, buat2 phm je la ok....
first they all masukkan sejenis ubt/cecair berwarna kat tiub tu... then amik machine yg mcm fotostat machine tu, hah start la depa teropong
ubt tu akan naik memenuhi pundi kencing-pic.3-sehingga/bila dia terasa seperti nk kencing...
bila dia terkencing akan menampakkan ubt tu melalui saluran kencing itu..-pic.4 sekiranya menampakkan cecair berwarna itu pecah kekiri/kekanan, itu bermakna saluran kencing itu punyai masaelah atau dlm erti kata lain bocor..yer anak2.. Alhamdullillah...syukur kepada Allah...Hazim tidak menampakkan keadaan yg mencurigakan..
...minta maaf kepada pembaca semua...mak ni jenis typical Malay gitu,wording mak penuh mengikut ejaan yg disyorkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka..:ngeh3:..pic2 tu pulak...sajer jer nk bulatkan,menampakkan isi dlm Hazim...punai yer....kagum ngan technology yg ada skrang nih...bravo2...
Igt dh habis...rupanya ada lagi..!! Lepas xray,Hazim kena buat scan treatment pulak...ha yg ni mak x reti la nk xplain camner...share/enjoy je la tgk pic ok... yg boleh mak katakan...ada 4 org nurse2 yg keliling Hazim!! bukan apa saja jer nak main ngan yer...semuanya geyaamm.... gebu tul ank mak nih...weight dh bertambah lagi, 2 weeks b4-8.3kg...now dah 8.7kg...aku gak yg kurus keding...tah pak wan x kasi mkn kot...wakaka...sian laki aku...bang raya haji nnti mintak mahap lagi yer...ampunkan Timah bang...errr...raya haji ni ada $$$$ raye x...
Dah settle semua berbagai tu....kena naik ats balik-daycare-utk bukk jarum yg kat tgn tu..
Hazim, tired already...x pedulik dah nk buat apa buatlah, janji anak mak nk tido ...
Ha yg lain ni mula tunjuk pangai,dah buhsan...sorang terlentang,sorang dah lapo..maklumlah sejuk2...ish camner nk migrate ni...(pak wan ada hati binik mu ni nk migrate) ... i like to move it..move it...ok lah ayah belanja..janji jgn noty2 bila mlm tgk Hazim nyenyak tido, jiwa aku meraungg...tanpa ku sedari air mata ku bergenang..adeehhh...puitis la kalau create story mlm2 nih...wakakaka.. Chobaaannn...ini bukan chobaan...ini betul2...so nex appoint. will be on 24 Dec 08 @ 9.45am ......err chobaaannn....
(\__/) (='.'=) (")_(") ....aju yusof

6 comments:

MariaFaizal said...

Aju..be strong my friend.He looked very healthy to me on the of the bash.How did you & Wan discover the problem yea Ju?Coz Haziq x meragam & just look @ him - so easy to care & very sturdy!

Hugs & kisses fr auntie for Nisa,Hazim & Haziq.

etomyam said...

alah kesian nye kat baby tu, x leh nak cakap apa perasaan dia

MariaFaizal said...

P/S:From 1st till Dec 5th, I'll be away from Internet Connection,so Beautiful Mamaju teruskan berkarya yea.Nanti balik holiday,i'll check out your blog.

sya said...

kesiannya tengok baby... sabar ye. semoga baby cepat sembuh.. :)

babysofia said...

tabah kan hati kuat kan semangat & byk2 kan berdoa dan bersabar semoga hazim cepat sembuh aminnn.... he his strong boy :)

aju said...

kepada semua..sobsobsob...terima kasih atas segala dorongan yg diberikan..doa2kan Hazim sihat ok..insya'ALLAH...tiada apa yg dpt mamaju balaskan ...cuma baca dan komen lah lagi ....hihihi

terima kasih semua..hanya Allah yg akn balas keprihatinan anda ...amin...terima kasih sekali lagi...

mamaju sayang kalian...mamamuahhh..