Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Jan 9, 2009

Happy buffday Sayang....

Hari ini 9 January 2009 genap lah usia puteri sulung weolls…..Wan Nisa Zulaikha yg kini berumur 7 tahun. Kejap kan masa berlalu…pejam celik dah tua aku hah…tu pun tak sedorkan diri lagi…muahaha..

Ok lah malash nak pokpekpokpek…jom layan n3 ai nih ha..

Pic. yg atas ni kan…masa ni baru pindah umah,so weolls buat majlis doa selamat, sekali kan lah ngan buffday Nisa…yang ke dua tahun…masa tu mam@ju pun baru berumur 26…APAAAAA…??? 26 tahunn!!!...ya Rabbi muda tuanya ai rasa…rasanya mak2 kita dedulu, taim umur cenggitu anak dah beso panjang kan…ishh nyesal x kahwin awal lagi…wakakaka..asal tetiba 2 tahun...pic masa 1st yr tu tah mana lah mam@ju letak..yelah, lagipun masa tu mana ada digital camerakan...so,pindah bagai...letak mana pun dh x tau..

Ok..yg ni lak masa umur dia 3 tahun. Weolls celebrate among family jer la…saper yg addoo dokek2 tu jelah yg panggil,buat meramaikan sessi tepuk lepas tiup lilin…tu x tau la pasal apa muka dia monyok…adalah yg tak kena tu kot...ataupun cake tu tak kena ngan citarasa dia…yelah dia nak pic Barney,ai p tempah pic BJ....wakaka....tapi taim tu memang Nisa fanatic la ngan Barney ni..

Masa Nisa umur 4 tahun ni pulak kan…tah la…bajet xder ker, terlebih kreatip ker tah mana la datang idea nak buat cake sendiri…Terror la kunun kannn…hah amik ko…melimpah ruah cake tu ngan ceklat…konon paling moist la tuh…still among family members ajooo..ekonomoney lah katakan…seedy tu muka Nisa, dapat cake sebegitu ghupa…weii … afdhol tau makan ayor tgn mama nih..

Sama gak la masa umur Nisa 5 tahun agak meriah lah, adalah buat2 gathering sikit…jemputan tak lain tak bukan Mak Senah,Mak Jah yg memang senantiasa disisi kannn…dah pun itu ajer yg wujud masa tu …..tapi as usual lah, tah mana mam@ju letak pic2 tu tah…tapi masa nih dah ada digital camera berbagai la… mana letak tah ,hilang ingatan la pulakk…. Jadik igt dlm ingatan jer la nampak nya…

Buffday Nisa yg ke 6 tahun…agak sedey. Tapi sib baik la ada Pak Ngah nyer yg taja buffday cake tu.Sebabnya…dalam awal tahun lepas,my mom memang selalu admitted hospital,jadik tak kan lah nak sambut buffday berbagai kan…x syioookk arr…

Jadiknya we olls sambut kat kedai Mak Lang jer la…jemputan paling ramai !...Tu org yg lalu lalang kat depan gerai dia….wakakaka… telan ayo liur ler depa tgk ice-cream cake tuh…fuhhh memang sodappp..

Soooo…apa planning untuk tahun ini ?..Nampak gayanya macam x nampak apa2....huahuahua…awal tahun kann…belanjawan belum dibentangkan, tapi planning tuh dah berlegar2 di minda beku haku ni…harap2 dapat direalisasikan…x besar, kecik pun jadik la…sooo kita enjoyyy…ehh..bukan…sooo …….tungggguuuuuu….

Every year, on your birthday, I think about how glad I am that you were born, how thankful I am to have you in my life. Every year is another year filled with the special joys you bring Every year, when you open your birthday gifts, realize what a gift you are to everyone who knows you, especially me. Happy Birthday!Mama n' ayah love u so much dear...It's your birthday, but we got the gift... a gentle, sweet, beautiful daughter who is always a pleasure to be with. You glow with sensitivity and compassion generated from the depths of your warm heart and and kind soul. Anyone who spends time with you is privileged to know such an extraordinary person. You are a great joy in our lives. We love you and cherish you and treasure you and wish that every one of your birthdays will be the happiest yet.

psstt..pstt..poem tu gua copy paste jer...gua mana reti nak karang2 ni kannn...tambah2 lagi bahasa Jerman ni ha..so kalau salah bukan salah gua arr...salah kan penulis tu ha..tapi part " Happy Birthday!Mama n' ayah love u so much dear..." ha yang tu jer gua karang sendiri...onginal tau ...wakaka...layan la korang ngan cite merapu aku nih...assalamu'alaikum..nite2..

6 comments:

Aryana & Adrienna said...

happy buffday nisa.....tak sabo auntie nak clap2 tgn nie..bila mama nak wat kan buffday party nisa nie...apa kata joint venture ngan aleeya jerlah ...okey set !!!!
auntie tak sesabo nak posing depan camera nie , pastu pakai dress labuh2 tu ...wah mesti auntie yg paling glam kan ........

LIN ARIFF said...

happy bufday nisa syg..nama sama mcm anak anty lin...belajar rajin2 yaa

rantong said...

Doa untuk Iraq
Saudara kita yang seagama di IRAQ diambang kemusnahan dalam semua aspek kehidupan. Kita tidak boleh menahan atau membendung rasukan perasaan yang telah hilang pedomannya sebagai manusia berfikir saperti biasa. Kita tidak mempunyai kekuatan fizikal atau sebarang kecanggihan untuk menghalangnya dari kemusnahan. Sebagai umat Islam, berpegang teguh kepada rukun Islam dan Iman, kita ada Allah Taala. Sebagai berpegang teguh kepada rukun Iman, khususnya pada ketika ini, percayalah akan Rukun Iman Yang Pertama;

Percayakan Allah
Jesteru itu, adalah diharapkan jangan dilupai untuk membaca Surah Al-Fil(Alam Tarokai Fafa Ala Robika bi-asha bil-Fil) sebanyak 3 kali setiap solat Fardhu serta diikuti doa "Ya Allah, KAU musnahkan tentera Amerika Syarikat dan sekutunya sepertimana KAU utuskan ABABIL memusnahkan ABRAHA dari muka bumiMU. "Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara di Palestin, Afghanistan, Iraq, Chechnya dan serata pelusuk dunia akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh musuh Mu. Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka."

babysofia said...

happy birthday nisa... semoga jadik anak yg baik ok aminnn...
potong cake tak jemput aunty ker???
present nanti aunty bg yek on sofia bday nanti k... bed ko jgn tak dtg aku send kad via email ok... rindu nyerr nak jumpa and posing2 see u all soon :)

Aryana & Adrienna said...

oooo mak iti nei aku kecik hati nie...tak ajak aku yer....ok takper lah biar aku membawa diri lg ......

MariaFaizal said...

Happy Birthday beautiful Nisa.May all your wishes come true & blessed with great health at all times.