Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Mar 21, 2009

Day 2 ...

Ni dah masuk hari yg kedua cheq nak tulih,.. Gambaq ni kami tgh 'brelunch' kata org Kutub Utara..punya lah ngidam nak makan Kuew Teow Penang, cheq pun order yg tu laa... mana cheq nak p carik kat luaq, laki cheq nak layan cheq ka..?..Sambey2 makn, cheq cuci mata...laa ni byk ikan kering dok bersidai...Habeh la, saya basa mlayu dah tghok, nak cakap loghat lein plak raaa!!...combi2...hantam sajalah...Mana kami pi ??... Pi mana laie...Pi kebun rama2..!! Apa punya turrr..Tapi takpa la... nak buat lagu mana, anak2 sibuk sgt nak pi, kami ikut jaaa...
Sejak dua tiga menjak, cheq suka laa nak amik gambaq2 lagu bawah ni... pencinta alam!! Chombi2 semua...hangpa jgn muntah hijou ka...muntah darah kaa...kasi chance sama bapak-mak butterfly mau peluk2 haa...
Balik dari ronda2 taman rama2...depa nak pi mandi laut lagi..kali nih, cheq pun turun sama... nak hirup udara tepi laut, cheq nak tengok sunset.. anak2 cheq,macam biasalah...bukan nak mandi laut, depa nak main apa nama tu..'sandpic' ka...sandpitch ka...cheq mmg tak tau nak eja lagu mana...asai bunyi sudah laaa...Yang oghang naik kuda ni pun kalut, hangpa dok lalu lalang depan aku buat hapa, terbang duit cheq, depa nak naik kuda...3o hengget lam 15 minit, lagu tu kaaa...Bukan takat tu aja, depa tekan cheq lagi nak naik,... apa benda 'parasiling' ka nama, ha lagu tu la bunyi....tungu punya tungu kami punya turn sampai sudah dgr azan megrib,tak elok la chombi... jadik depa bagi kami receipt,sambung esok pagi lah kami punya turn...
Malam kami pi tibai lagi jalan2 carik pasai kat night merket...satu round pusin2... perut sudah kasi signal. Kali nih cheq sudah kasi igt, nama kedai makan Batu Feringgi Bistro, depa masak ala2 Chinese Cfood...ada butter prawn,cheq tulih sekali lagi nooo..ada butterprawn...eerrkk...sedap sungguh la Kak Ani nih masak..Kalau tak sedap xkan la cheq dtg kedai nih sampai dua kali...tapi xtau la kalau cheq ni memang dah kebuluq..
Kalu hangpa pi Penang, jangan lupa mai singgah restoran Kak Ani...marbeles..sampai la ni kecuq ayaq liuq cheq dgn ikan siakap tiga rasa, Sambai petai udg...bla,bla,bla,bla,bla,bla...

3 comments:

Aryana & Adrienna said...

butter prawn.......ulang lg butter prawn ......prawn ......

aju said...

yaaa.. prawn..
ekao jgn usik aku punya prawn...
huahuahua...

edaman said...

amboi!!BEd hangpa dok pelok sakan na...takpala..cheq bg chan na ..loving couple gitu..