Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Nov 16, 2008

alahai anak omak...

Kenapa ngan anak mama sorang ni..??..Nak tau cerita selanjutnya...tunggu yer...tetiba ngantuk @ penakut, sbb jam dah menunjukkan 3:47am...!! Apa..??? 3:47 AM... Apa aku buat dari tadi x tidor...uuuawaaa...kul bape aku nk bgn esok....sobsobsob...
*************************************************************************
ok..kita sambung balik story yg dah tergendala oleh kerana katakutan yang amat sgt...
Khamis lepas Hazim ada appointment-scan buah pinggang- kat HBKL...kenapa kat sana?? sbb scanner machine tu hanya ada di Penang and HKL sahaja...so aku igt nak wat yg dkt Penang, boleh lah "swim n drink"......sajer wat lawak yg terbodoh sbb nak cover jiwa yg tgh lara...Hubby drop me at Paed..register...nurse cucuk kat kaki "cam kat pic yg ats tu la"....muka aku dah selenger tahap gaban pepagi dh dgr Hazim,gelora jiwa aku......La rupanya aku kena pegi kat Jabatan Nuklear-depan sikit dari entrance emengency-nurse suh naik "shuttle"...lawaklah ni first time aku melalui benda2 cenggini...Dah macam nak naik ketapi kat zoo lak aku rasa...
Kesian tul ank mama sowang nih....tuh memula depa cucuk ubt apa tah-lupa-!!! lagi satu tu, campuran radioaktif kebenda camtu lah bunyinya....tah aku pun x tau la... kena tunggu dlm 2 jam untuk ubt tu meresap...pastu kena bagi ubt tido lak....pas3...pas4...hah layan...karangan aku nih ekk....sian kan...jiwa aku dah meronta...
Tak sampai 5 minit Hazim dah ....ha tu la scanner yg hanya ada 2 biji di Malaysia...err...sukukata "biji" ke seswaii tuk machine tu...nama tuk rawatan ni "DMSA"...aku tau sbb aku baca kat file Hazim.. x kuasa aku nk tanya berbagai...not in mood !!!
Hah meh sini cheq nak habaq mai...yg cheq dok bulat2, yang comey2 tu la buah pinggang Hazim...tapi attendant tu buat lawak la pulak ngan aku..."saya x pernah jumpa lagi yg macam ni..??!!!"...adeehhh....yg cheq dok bulat tu, hah tang tu la yg ada sikit different..suppose x leh sambung ...tah la...cite pendek...sbb cikgu nak 250pp jer...aku dh terlebih nih...result akn diketahui pada 27/11/2008 di HA dan pada hari yg sama juga Hazim akan menjalani satu lagi ujian@testing pemahaman aka kesobaran untuk aku !!...
otw balik umah semua dh ngantuk...Nisa terlentang, Haziq dah tertonggeng,Hazim.... AKU..... sempat posing... AYAH...pandu cermat...poket selamat...
Allah swt sayang pada aku...dia bagi aku ujian sebab dia nampak aku...adakah aku mengingati NYA....Allah Maha Besar..
(\__/) (='.'=) (")_(") ....aju yusof

7 comments:

etomyam said...

banyak2 bersabar n ingat tuhan, InsyaAllah semuanya selamat....btw kagum dgn semangat 'blogger' yg ada dlm mamaju....ada peluang je terus snap ye...steady

mamaju said...

etomyam-mecih...insya'allah..doa2kanlah...
auuww...termalunya kita "kagum" ekkk...semangat berblog la katakan@blogger tegar...

tebalkan muka, niat dlm hati.."shj aku tangkap gmbar...utk post dlm blog..." ...wakaka..

kenangan semua tu...

MariaFaizal said...

Baby Hazim memang cool!Autnie yg tengok jarum tu terasa ngeri but Hazim sangat cool & steady jer..I'm amazed.And Ju, be strong coz Hazim is such a strong,healthy baby that I saw him already.PLUS..you are so photogenic!!!

mamaju said...

maria- tq dear...mamauahh..
yg "PLUS" tu x tahan...muah muah muahhh...

:)

Cyza said...

azim cpt sembuh yer laling.. nnti leh tdo kt lengan aunty cyza lagi hehehehe

Aryana & Adrienna said...

adoyyahaiiii...memang sah diva....tak le nafikan ....

Aryana & Adrienna said...

la mangkuk tul ..aku nak comment kat story atas camner tercomment kat story nie ....sah aku giler glamour....