Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Nov 24, 2008

Haziq bikin filem...

Ptg Jumaat-dok tgh hangat tup...tap jari jemari menari2 bersama Jah n Senah, tetiba******* gedebuk...macam nangka busuuukkk daa..
Aku=diamkan ajer, malas nak layan budak bayeeekkkkk...memang camtu. Yang pujuk kakak kesayangan dia...tetiba..."mama...tgn Haziq berdarah..."... beruk pun x terkejut cam aku ...sepantas kilat...aku cek tgn mongel dia...emm xder pun kesan luka.. cek punya cekk..tu dia...tang kepala yg darah....Aku ?? aku x tgk dah...terus amik kain,balut pala Haziq-suh Nisa call ayh dia...
ne no ne no... pun dtg pick-up aku(my sis)terus bawak p HA
...takut betul aku..dlm pala otk aku...dok igt jer, habislah ank aku dh pecah la pala dia...uuwaaa...
tapi bila doc. dah cek...malu aku nk type kat sini...bagi aku gelak dulu yer.... luka nya x sampai pun 1cm....cuma tertoreh jer sikit...tapi maklum la kann kat kepala tu...jgn bawak main2...ha tu yg mak takut tu senah oii...
tengok la budak bertuah nih...bikin panas line jerr....dapat upah lagi...alahai anak-anak...
nak tgk tak pala my monster....jgn ada yg pengsan lak tgk yer...ni aksi lagak ngeri...
ha...amacam ok tak...
tempat berchinta lagi di kenang inikan pula tempat ....
Haziq memanjat container ijo tu la, nak amik toys..xder angin ghibut jatuh, pala dia terkena bucu katil besi atok...tergolek la pulak jatuh ats tikar tu..sudah jatuh ditimpa tangga... tapi bila malam bulan mengambang...Haziq dh jadik monster balik.... apa pun mama sayang kamu...sapa tak sayang laki oii...eh silap...sapa tak sayang ank Cik Jah oiii...
(\__/) (='.'=) (")_(") ....aju yusof

11 comments:

MariaFaizal said...

Boleh tahan jugak Haziq nih.That day masa Adam's bday,duduk diam (well behaved) jer dia..So,how's he doing now? Is he ok?

Kena monitor closely Jue.See if ada muntah2 or demam ker after this.If yes,must quickly bring him back to Doc coz that'll be the signs of infection.

Take care Haziq & jgn nakal2 yea..

etomyam said...

wa dasat, ala-ala CSI gitu

mamaju said...

maria-tu lakan...baru ibu Maria tau pangai dia ekkk..that day hanya lakonn semata2...pretend gituu...
tapi now ok..amin..dlm masa 24 hrs doc. suh tgk if ada tanda2 camtu...hopefully xder apa2..
mlm tu bertambah aktif lagi ada la...uuuwaaa sawan i dibuatnya..

etomya- mesti ...nnti my beloved readers tak tau kejadian sebenarnya...harus...wakakaka...

MariaFaizal said...

Sabar,sabar Aju.We both ader 'boys' yg tgh lalui stage'ultimate' toddler now.memang cam tu(w.pun I sawan @ times sbb anak2 hyper sangat).

Aju:You've been TAGGED under my entry "SHARE?"

Aryana & Adrienna said...

haziqqqqqqqqqqqqq.....aduuyaiiii...ngeri tul auntie tgok ...jgn lah noty2..mama nak berchatting tu ...dok diam2...kalo nak apa2 mintak jer kat mama...jgn ler panjat2.....kang kena babab ngan auntie kang ...amboiiiii, dpt hadiah lg ...pak wan kiter pun nak leh tak ?????...kiter nak jam ben 10......

Aryana & Adrienna said...

pak wan dha beli hp baru ker???....bila mau kasi kat saya...jgn luap ya!!!!!!!!!....ahaks!!!!

Aryana & Adrienna said...

baru aku pasan ...kat tepi tu pun ado gambo ko pakai spec, gambo happy family...kiter serupa....almaklum lah diva ....giler glamour ker???...aku ...aku ...peduli aper aku giler glamour ker tak ....aku giler tak kaco org ...hahahahahahah(apasal aku luah kan kat sini lak .....hahahahahh)

mamaju said...

mamaju to maria-
i tgh sabar lah ni...uuwwwaaa...x dapek nk chatting ngan aman..

"Aju:You've been TAGGED under my entry "SHARE?'... actually dh lalu semlm, tapi buat2 x nmpak je..wakaka..ooo kena buat jugak yer...hahaha...ok nnti kita p copy ekk...(adush kena jugak...)

mamaju said...

ish sibuk tul ntie ni nk jam ben10..tulah,dok la diam2 mama tgh bizi..dia pun membizikan diri gak...uuwaaa

bila masa lak pak wan beli npon nih...dari bagi kat eko baik dia bagi kat anje dia nih..

baru ko berperasaan kan..ha tulah...aku kan..ha apa "gila glemer..??..GLEMER KE??.." sengal tul org yg tanya tu kan...mmg la glemer...daripada dia tu yg adoooo..wakakaka...

Aryana & Adrienna said...

pak wan dah janji nak ksi cam ben 10 ...pastu jgn lupa gucci yer...i like ...heheheh

bkn sengal org yg tanyer tu ...tp budus...sapo yg giler glamour....sah sah aku glamour...hahahahah

mamaju said...

apo gucci2...ekao ada skandol yo ngan laki den..

aahkan sah dan sahih lagi...ala tu yg jeloz,"pilih bulu"..??..adoyaii...bulu apo lak tu..rebonding dh ha...wakaka
mangkuk mangkuk..mana ayun ..