Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

Mam@ju's Little Precious

Nov 10, 2008

bibedi babedi boo...treat or trick?...

Ok, tiba hari yg dinantikan.... Mak carik yg different,sbb mak dah boleh agak mesti semua nk control lawa nyer kan...semua nk jadik pincess la,peri la,penantin pun ada...so mak pilih tuk Nisa jadi ...."witch"...!!!...Berpeluh gak lah mak nk pilih costume nih...at first nak jadik pirate,tapi SA tu kata byk costume tuk kids ni dah disewa,cuma yg tinggal costume binatang...emm xmo aku...mak paksa gak SA tu geledah gobok buruk dia...tara jumpa lah yg tu ha...dan setelah di mix n matchkan...
pepagi lagi mak dah tonyoh muka my doter kasi buruk,tambah pinch yg beso tu, kasi birat sikit bibir dia,hitam kan lagi mata dia,conteng2 muka Nisa, adushh sian lak mak tgk ank mak sowang ni.... tapi Nisa ni ala2 witch yg glamer gitu...sbb bawak pouch kaler merah lagi u....antara witch2 yg diva dialah...
tengok...lain dari yg lain kan...agak2 boleh menang tak?...gerun ko. Semua bebudak tengok jer Nisa, sian pulak mak tgk kan , Nisa dah shy2 cat gitu...habislah, tah dia igt ke tak "action" yg dia nak buat...no giliran lak no 1,adush sajer je konspirasi nak jatuhkan ank mak tau..
Kan dah kata...naik je ats stage dia dah terpaku, tak tau nak buat apa dah 'blank'...wakaka...sbb semua dok tumpu pada diakan...tunggu jer apa kezutan yg dia nk buat..."hahahaha...hello evrybody, happy halloween...hahahaha..."..."...treat or trick.."...sambil dia baling gula2 kat penonton,...tapi alahai sore cam cemut...sian pulak aku tgk dia...tapi syabas kakak, mama x sangka kakak sebegitu berani dgn solekkan yg ditaja oleh mama...terror gak aku yer...muahahahaha...
"...ding ding ding geding ding ding...ini harta ahmad albab yg punya..." suka tul mak tgk Jane nih...tomei2 jer...errr...seperti biasa, x kisah la nak muntah ker,loya tekak ker...janji aku suka...posing memosing ni kan...Ni tgh tunggu keputusan la..mak yg berdebar nyah...
buat2 terkejut aku ko, anak mak yg menang no 1 lagi....muahahah...seperti dah dijangka2kan...yahooo...syabas2...bukan menang hamper jer, siap ada kategori Pakaian Terbaik lagi nyah, hadiahnya tu RM500 nyah, bukan anak mak yg suka...mak yang tertonggeng suko ko...wang itu adalah ehsan dari En Mohd Hafiz Chandar Abdullah iaitu Yang Di Pertua SN @ abang ipar aku..!! wakakaka....tolong sikit yer xder rasuah okeyy...mak masuk pertandingan telus tau,takder nak bawak pengundi 2 3 lori yer...
balik umah keletihan mak...bgn pagi, make-upkan artis..aduh penin pala mak x cukup tidor,tapi hati byk suka, sebab dapat cover lagi kos pengangkutan,kos kemarahan dgn laki mak-sbb memandai nak masuk fancy dress-x pasal2 dia kena hantar mak p carik costume, kos keletihan, ha apa lagi....cover balik dgn memenangi wang kemenangan...mer kasih pada En.Hafiz@"appa"...
Ha nilah..korang2 igt tak saper "chindian" nih...dia ni X sekolah kita, dua thn senior...wakaka...mak dok telek mana mak pernah tgk ini pompuan ha...igt punya igt, senang mak tanya jer dia..betullah...errr...Datin mak confirm,memang mak tak pernah buli dia. Dia ni slah sorang guru tabika kat situ... Enjoy tul mak hari ni...Syabas kakak...nanti2 mama belanja ok sayang...mamamuahhhh....

6 comments:

edaman said...

tahniah tuk nisa .... syabs gak tuk ko bed kerna pandai ko makeupkan nisa... nmpk real ... tahniah tuk kedua nyer...

mamaju said...

tahniah jer...xder apa2...wakaka...ma cih mak odah..

Cyza said...

Bewitch, mak nk wat permintaan. Mak nk mtk duit cash RM500 yg dlm smpul putih.. hehehehehe

siti fatimah said...

wah wahhh bed tuhh bakat terpendam ker!!! cantek rrr ko makeup kan nisa tuhhh... gerun aku tgk!!! nisa congratz boleh lahhh belanja aunty & sofia yek!!

mamaju said...

cyza-mcm pernah didgr itu 5oo tapi dimana ye...no no no...itu duit wan nisa yg punya...hahahaha...wan nisa...setiap 7 purnama ko musti dtg bawak ank engkau bermain sama ank aku...hahahaha....

bbcopia-canteek yer...sapa aku ker make-up anak aku? wakakaka...blanjer?...no no no no...wakakaka...bley teh tarik satu...

:-)

eedany said...

Tahniah nisa...

Tahun depan ikut lagi ek. Suruhlah mama jahit costume Hello kitty...

Mesti cute!

:)